Online training Jong en Transgender – praktische handvatten om genderdiversiteit bespreekbaar te maken

lucas met ouders op de bank

In elke klas zit gemiddeld één leerling die zich niet thuisvoelt in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’. Vaak blijven deze kinderen onder de radar, wat kan leiden tot psychische klachten. De cijfers liegen er niet om; meer dan 2 op 3 overwegen suïcide.

Werk je als professional met jeugdigen? Dan kan jij een belangrijke bijdrage leveren om deze kinderen te helpen.

Door middel van praktijkgerichte opdrachten leer je in de online training Jong & Transgender hoe je gendervraagstukken bij kinderen en jongeren vroeg kunt signaleren en bespreekbaar kunt maken.

Deze module gaat over kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 18 jaar.

Bent u werkzaam als sociaal professional of beleidsmedewerker, of werkt u bij een Buurtteam Jeugd en Gezin, dan kunt u hier – na het aanmaken van een account – gratis de online training maken. Jong en Transgender is geaccrediteerd bij Registerplein met 2 accreditatiepunten.

Bent u werkzaam als jeugdarts of jeugdverpleegkundige of werkt u op een GGD, dan kunt u op de JGZ Academie de geaccrediteerde online training maken, onder ‘niet-richtlijn modules’.

Op de website van transgenderinfo (klik hier) is er een compleet overzicht van de plekken waar de online training te volgen is.

Voor professionals hebben we ook andere oplossingen die op maat gemaakt zijn. Zie daarvoor de volgende pagina’s: