Womb m/f/x is een co-creatie van regisseur Ulrike Quade en performers Ibelisse Guardia Ferragutti, Gil (The Grid) Gomes Leal en Gabriel Casanova Miralda in een intieme samenwerking met The Transketeers (film en verhalen), Carly Everaert (kostuums) en Frank Rosaly (muziek.)

Isis, Osiris en Seth zijn een goddelijke Egyptische drieling. Ze zijn de hoofdfiguren van vele verhalen van verzengende liefde, dodelijke jaloezie en magische (weder)geboorte.

Eeuwenoude mythes verklaren wat we onszelf niet kunnen herinneren: het ontstaan van de wereld en de start van ons eigen leven. Regisseur Ulrike Quade geeft zo’n mythe opnieuw vorm. Ze slaat de brug tussen de Egyptische goden en hedendaagse opvattingen over identiteit, gender en vruchtbaarheid. Dit doet ze in een intieme samenwerking met audiovisueel collectief The Transketeers, die zowel hun persoonlijke verhalen als hun kunde als filmmakers hebben ingezet. Als we de verhalen van ons ontstaan herschrijven, kunnen we dan ook onze eigen identiteit opnieuw vormgeven?

Womb m/f/x is een nieuwe voorstelling over eeuwenoude familiebanden en het doorgeven van het leven; een ontstaansmythe voor grip op een tijd van identiteitspolitiek en ontregelende verandering.

Theater, dans, poppenspel, film en storytelling komen samen in een ruimtelijke theaterervaring met hypnotiserende muziek en indringende filmbeelden. In navolging op een reeks voorstellingen waarin Ulrike Quade experimenteert met nieuwe technologieën en theatervormen, laat zij zich nu inspireren door gamecultuur.

Bijrollen film: Alidtcha Binazon, Lucia Fernandez Santoro, Tim Hammer, Kenzo Kusuda, Wesley Rommy, Alejandra Zabala Paez
Voice-over: Guusje Frosters
Dramaturgie: Thomas Lamers
Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Technisch producent: Sunke Puell
Regie-assistentie: Anne van Dorp
Kostuum-assistentie: Lisanne Bovee
Poppen en objecten: Ulrike Quade, Gabriel Casanova Miralda, Carly Everaert, Lisanne Bovee
Audio techniek: Jorn Kortooms
Licht techniek: Albert Jan ten Napel
Video techniek: Reynoud Wieringa

Met dank aan:
Research/Expertise Uterus & Isis: Neske Beks

Womb m/f/x wordt mede mogelijk gemaakt door: het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21.

Voice-over trailer: Markoesa Hamer
Scènefotografie: Auke Hamers
Fotografie campagnebeeld: Anouk van Kalmthout
Grime campagnebeeld: Yokaw Pat
Model campagnebeeld: Gil Gomes Leal