Afgeronde producties, films, campagnes, en meer!

Van korte fictie films, campagnes tot documentaires… Om een klein inkijkje te geven in de afgeronde producties is op deze pagina een aantal video’s te vinden. We denken zelf dat het werk natuurlijk voor zich spreekt, maar je weet maar nooit.

Geslachtshormonen zijn voor veel mensen een onbekend terrein. Met Sharan, Savannah, Ryan en Max komen we meer te weten over wat die hormonen nu eigenlijk allemaal voor verschil kunnen maken. Wil je de hele documentaire terugkijken? Ga dan naar NPOStart.

I am not a number – Mavi is het tweede portret in de reeks van I am not a number. Mavi grijpt alle dingen waar ze vroeger op gepakt werd, of voor weggezet wordt, terug, en zet ze op hun kop. Ze zingt, danst, en omarmt haar identiteit als ‘Travesti biologica’.

In de campagne van de Paarse Vrijdag voor het primair onderwijs hebben we een aantal docenten geinterviewd waarom zij nu Paarse vrijdag vieren op de basisschool. Dit is een samenwerking met COC Nederland en Campagnebureau BKB.
Muzikant Sem Jansen, die een album opgenomen heeft en een duet met zichzelf, met zijn hoge stem voor zijn hormoonbehandeling.
Deze korte documentaire ‘Alejandra – I am not a number‘ is het verhaal van Mexicaanse trans vrouw Alejandra die ondanks haar schrijnende verhaal geen asielstatus in Nederland lijkt te krijgen.
In de regenboog is plek voor iedereen! Deze campagnevideo voor de website iedereenisanders is een samenwerking met COC Nederland, Movisie en 113suicidepreventie.
De Trans*tapes, een serie documentaire portretten uit 2015 om een meerdimensionaal beeld van transgender personen in Nederland te laten zien.
Womb is een dansfilm geinspireerd op het verhaal van Isis en Osiris, in samenwerking met Ulrike Quade Company.
Propje is een stukje zwerfafval dat maar niet de prullenbak in komt! Een bewerking van een theaterstuk van de vrouwen van wanten.
De korte fictieve ‘a robot walked into the theatre’ is een samenwerking met de Ulrike Quade Company en onderdeel van hun research over robotica, poppen, theater en mensen.

Wil je nu ook met ons samen iets maken? Vul dan het contactformulier hieronder in, en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

(deze gebruiken we alleen om je terug te schrijven)