waar kan je ons voor vragen?

Ons aanbod bestaat uit films

Films met oog voor inclusie en diversiteit

Hormoonrevolutie met de VPRO: Klik hier voor de gehele documentaire

We maken films en bieden workshops aan.

Op onze website krijg je een idee van wat we al gemaakt hebben, door ons archief te bekijken. Heb je vragen? Kijk dan eerst hier onder, daar beantwoorden we er al een paar voor je!

Ben je benieuwd waar we op dit moment aan werken? Je kan ons het makkelijkst volgen via Patreon. Daar publiceren we (ongeveer) wekelijks een nieuwsbrief waar we de stand van zaken doornemen en vooruit kijken of dingen tippen.

transketeers Chris Jonah en Bart met camera, microfoon en easyrig, kijken allemaal de lens in tegen een donkergroene achtergrond.
Hoe gaat dat dan, een film maken?

We vertalen maatschappelijke issues naar toegankelijke video’s, in opdracht én op eigen initiatief.

De film begint bij een vraag, een idee of een frustratie, en wij werken zo aan het idee dat het zowel beeld als verhaal wordt. Dat kan in een groot team, bijvoorbeeld voor een fictie-film, maar dat kan ook in een compact team. Wij werken hoe dan ook graag samen met anderen die zich ook inzetten voor een betere wereld. We schrijven, onderzoeken, verzamelen en plannen, om vervolgens te kunnen opnemen, en uiteindelijk te kunnen monteren en vertonen.

Tijdens het proces houden we rekening met de machtsverhoudingen van het filmen, de beelden die er al zijn en waar we ons naar moeten verhouden, en de eventuele risico’s die dit verhaal met zich mee brengt voor bijvoorbeeld de hoofdpersoon. We zoeken de manier om op een integere manier impact te maken.

Wil je echt weten hoe dat gaat, een film maken met ons? vul hieronder dan het contactformulier in. Of kijk hier naar wat we al gemaakt hebben.

Maken jullie ook video’s over andere onderwerpen dan ’transgender’ of ‘genderdiversiteit’?

Ja zeker! We hebben video’s gemaakt over bosbranden (voor de Universiteit van Nederland) over de zorg en nieuwkomers (voor Rutgers) en een kinderprogramma over zwerfafval, om maar een aantal dingen te noemen.

We vertalen actuele issues naar toegankelijke video’s. We hebben een sterke focus op mensen en op samenleven, dat kan LHBTQIA+ gerelateerd zijn, maar ook gaan over bijvoorbeeld het klimaat of de democratie. Overal waar verhalen ten goede veranderd kunnen worden door middel van film zien wij mogelijkheden.

Als je een vraag hebt wat betreft een videoproductie, vul hieronder dan het contactformulier in. Of kijk hier naar wat we al gemaakt hebben.

Ik wil heb een idee en wil met jullie samenwerken, kan dat?

Dat klinkt spannend! Als je ons contactformulier hier onder invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te kijken hoe we met elkaar kunnen werken.

Ik zoek een verdiepende workshop over het thema transgender, kan ik dan bij jullie terecht?

Wij hebben de workshop ‘Praktische Introductie genderdiversiteit’ waarin je in 1,5 uur meegenomen wordt in de theoretische achtergrond over gender en diversiteit, en praktische handvatten krijgt voor deskundigheidsbevordering.

Aanvraag